Tanchiștii invizibili

ŞTIINŢA DE A FI COOLT

Arhimede, Thales din Milet, Copernic, Newton, Einstein – îi mai ţineţi minte?

Primul e ala care a strigat EVRIKA, in momentul ce făcea baie, pentru ca si-a dat seama ca apa din baie se ridica pe măsură ce corpul i se cufunda şi că, în aceeaşi măsură, cântărea parcă mai puţin. În acest mod, Arhimede a descoperit legea potrivit căreia un corp scufundat în apă pierde o parte din greutatea sa, egală cu volumul de apă dislocuit (principiu care îi şi poartă numele).

Thales din Milet, care era socotit unul din  cei șapte mari înţelepţi ai lumii antice, a observat, intre altele proprietatea chihlimbarului de a atrage firișoare de paie când este frecat (cel mai vechi caz cunoscut de producere a electricității statice)

N. Copernic, prea bine știți, ca a dezvoltat teoria heliocentrică a sistemului solar, conform căreia, nu Pământul era centrul sistemului nostru solar ci Soarele.

Domnul căruia i-a căzut mărul a demonstrat existenţa gravitaţiei.

La Einstein revenim mai târziu…

Ăştia sunt doar câţiva din cei care folosindu-şi mintea şi cunoştinţele au găsit răspunsuri logice a fenomenelor ce se întâmplau în jurul lor zi de zi şi de aceea ei sunt cei care au ieşit în evidenţă, ei au fost acei care si-au rupt capul ca să găsească o explicaţie a celor ce în prezent nouă ni se pare logic. Or eu nu pot să nu-mi pun întrebarea: De ce parca ţi se pare logic să nu scuipi pe jos, iar 95% din concetăţenii noştri asta fac pretutindeni şi nici măcar nu se întreabă de ce ei asta fac?

De ce oamenii se duc la pădure şi lasă gunoiul împrăștiat fără măcar sa le treacă prin minte să-l ia şi să-l arunce în tomberoane ?

De ce oamenii înjură şi strigă (la copii), vorbesc mult şi trăncăie in dodii?

De ce permitem ca să fim manipulaţi şi consideraţi de proşti?

…etc…?

Oare nu cumva noi nu ne punem aceste întrebări deoarece fenomenele respective au devenit parte din viaţa noastră cotidiană, nu mai atragem atenţia la ele şi ele ne par logice. Sau putem să ne trezim la realitate doar în momentul  în care va apărea un careva Thales, Arhimede,Copernic, Newton, Einstein, şi ne va explica cum de fapt stau lucrurile şi ne va da formula salvatoare.

Apropos, mai ţineţi minte faza asta când pleci în Cehia de ex. şi te conformezi normelor de acolo, căci eşti băiat/fată serioasă şi nu vrei să dai cu nasul în bară. Acolo nu mai arunci hârtia, ţigara jos, încerci să treci drumul la verde (totuşi) etc. Vii in Chişinău, chestia asta te mai ţine vreo 2-3 zile, după care revii la viaţa normală. (Şi aici îţi dai seama că totul este relativ –iată că am revenit  la Einstein)

Acolo e acelaşi meci de fotbal doar că se joacă în prima ligă, la noi din păcate e Divizia 3C, şi de fiece dată găseşti scuza ceea formidabilă : „Ăi şi să-i faşi, altî lumi, alţ oameni, las ca o să şii şi la noi ghini….”

În loc de încheiere

Nebunie: Să faci același lucru iar şi iar așteptându-te ca rezultatul să fie diferit. (A.Einstein)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 11, 2012 de în Fără categorie şi etichetată , , , .
%d blogeri au apreciat: