Tanchiștii invizibili

Ce faci marti seara?

Buna, ce faci? Esti bine, sanatos? Ti-ai revenit dupa tusovka de la Cocos? Da, o fost kruta. Repetam cand vine Jenea din Strasbourg. Da pe marti ai planuri?  Aishi asa o mutka, niste patzani de la noi din liceu, se aduna in fiecare marti la ….

  1. bere la “513”
  2. la Vasea acasa sa joace bilot
  3. la mall
  4. la Quiz Night Quest

Si daca primele 3 raspunsuri sunt previzile, absolut normale pentru petrecerea unei seri intre prieteni, despre ultima optiune stiu mai putini si tocmai despre asta am vrut sa va spun.

Stim cu totii si ne place sa urmarim jocul intelectual «Что? Где? Когда?» (Ce? Unde? Când?). L-au urmarit parintii nostri inca de prin 1975, il urmarim si noi acum si sper sa nu se demodeze niciodata aceasta idee de joc al “mintilor”. Tin minte cat de mandra eram de moldoveanul noastru Grigore Alhazov, primul moldovean care aducea din Moscova mult ravnita Bufnita de Cristal.

Incantarea mea a fost si mai mare cand am reusit sa-l intilnesc la un eveniment si sa dau mina cu el. Pentru mine el este unul din acei “eroi proaspeti” despre care as povesti oricarui strain.

Grigori este multiplu campion al Moldovei la „Ce? Unde? Când?”. Acest campionat al Moldovei este organizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (www.cuc.md). Campionatul aduna echipe de tineri deosebiti, pasionati de jocurile intelectuale. Acesti tineri, au la activ mai mult decat scoala, cartile, tusovcile. Au experienta incredibila a unui concurs de inteligenta, unde te trec valuri de emotii la intrebarile de logica, eruditie si unde iti doresti de fiecare data sa stii mai mult, sa afli mai mult, sa poti mai mult … Creierii se electrizeaza, miinile le tremura, ochii le sclipsesc, sute de raspunsuri zboara in jurul lor, in cateva secunde tre sa ai raspunsul corect.

Aceasta este o adevarata pasiune, acestea sunt emotii pe care vreau sa va invit sa le descoperiti in fiecare zi de marti, seara, la Quiz Night Quest: un concurs asemenator „Ce? Unde? Când?”, petrecut în șase runde limitate in timp, cu cate 12 întrebări. Intrebarile sunt foarte diverse: din istorie, literatura, geografie, muzica si film, strazi, tari, personaje, celebritati, mate si geometrie, arta, etc. Aici vii cu o echipa de pana la 6 oameni si intri in joc.

Te pomenesti in timpul jocului ca treci de la stari de extaz (ca ai stiut raspunsul) pana la stari nervoase si depresive (ca esti un prost si nu stii nimic) si in final iti promiti ca mergi acasa si incepi a invata din nou toata istoria, geografia si literatura pe care nu le-ai facut pina acum. Razi, suferi, te tragi de par, mai iei o bere, sari de pe scuan, te asezi inapoi, scrii nervos pe foaie niste cifre, speri sa raspunda macar cineva din echipa J

Si asta nu e decit o seara, petrecuta intre prieteni, cu o bere sau un suc in fata. O seara de marti. A doua zi mergi la servici, ca de fiecare data, cu un fel de zambet siret pe fata. Ai adunat totusi niste puncte bune la jocul precedent. Saptamana viitoare ai sa fii mai bun.

Te-am convins? Atunci ne vedem marti seara, la Karaoke club „Cheese” de pe Miron Costin, 5.

http://cq.md/forum/index.php?/topic/1031-rqnq-19/

Despre tanchistii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 2, 2013 de în Tancul Cooltural.
%d blogeri au apreciat: