Tanchiștii invizibili

30 Aprilie 1993 – Data aparitiei WWW

Imagine

La data de 30 aprilie 1993 CERN a publicat o declarație care a făcut tehnologia World Wide Web („W3”, sau pur și simplu „web”) disponibilă gratis tuturor. Datorita faptului ca software-ul necesar pentru a rula un server web a fost aceesibil gratuit, cat si oferirea unui browser de bază și o bibliotecă de dezvoltare, CERN a permis web-ului să se dezvolte in pasi rapizi.

Inventatorul Web-ului este fizicianul britanic Tim Berners-Lee de la CERN. Proiectul, pe care Berners-Lee l-a numit „World Wide Web”, a fost inițial conceput in 1989 și dezvoltat pentru a satisface cererea pentru schimbul de informații între fizicieni din universități și centre de cercetare din întreaga lume.

Where_the_Web_Was_bornPrimul site de la CERN, și din lume, a fost dedicat proiectului World Wide Web în sine și a fost găzduit pe calculator NeXT a lui Berners-Lee. Site-ul continea informatii despre web, modul de acces la documentele din retea și detaliile configurarii propriului server. Deși primul server web – calculator NeXT – este încă la CERN, din păcate primul site din lume nu mai este disponibil la adresa sa initiala.

Pentru a marca aniversarea publicarii documentului care a făcut tehnologia web disponibila tuturor, CERN a initiat un proiect de restabilire a primului site si conservare a  bunurilor digitale care sunt asociate cu aparitia web-ului.

Puteti afla mai multe despre proiect și primul site, vizitand http://first-website.web.cern.ch

Reclame

Despre tanchistii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 30, 2013 de în Calendarul din Tanc.
%d blogeri au apreciat asta: