Tanchiștii invizibili

Șef născut în Moldova

El nu vine la lucru cu o oră înaintea tuturor angajaților, ca să dea exemplu de hărnicie și dăruire. El apare pe la vreo 11:00, e foarte ocupat de cum intră pe ușă și deja e obosit anticipând întrebările care dau năvală. Între timp, la el în firmă e ora de armată pentru muritori. Niciun sfârșit de lume, ploaie torențială, transport chirtocesc sau revoltă muncitorească nu contează. Nu contează nici overtime-ul tău din ultimele 365 de zile. Nu ești la 9:00 la birou, nu-ți fă planuri de carieră.

***

El promite multe, dar uită imediat ce a promis și cui. A promis majorări de salarii la toată firma? Al 3-lea an consecutiv? E o poveste veche și nimeni n-o mai crede. A promis că rezolvă o problemă? Ești nebun, el e șefu, el nu rezolvă nimic.

***

El are Porche și toată firma știe că iar n-o să primească nicio primă la Crăciun.

***

El face ședinte. Acolo toți îs proști și nimeni nu face nimic, înafară de el. Chiar și atunci când înregistrezi rezultate minunate, răstorni recorduri și graficele tale de venituri zboară spre cer, el stă îmbufnat pe scaunul lui de piele. Asta e tot ce ai putut face?

***

El are scaun de piele și birou poleit, dar merge la toaletă acasă, că la oficiu e o latrină mizerabilă, fără săpun. E pentru angajații de rând.

El are cărți de vizită din piele de căprioară.

***

Către el te adresezi cu ”Dumneavoastră” și despre el spui altora doar cu ”Domnul …” în față.

***

El își angajează toate rudele. În funcții  cheie. Nu are curajul să le ceară ceva, nici măcar să lucreze. Se bucură de lingușire și pupincurism cu mare drag. Pe cei care-l contrazic îi privește suspicios.

***

El este EVIDENT cel mai deștept om din univers.

***

Citește cărți de management (pentru TonȚI), de obicei noaptea, și are grijă să-ți spună a doua zi că este nedormit de atâta efort.

***

Își ia vacanță pe 3 luni și bagă  fima în c…r. Să se descurce fiecare cum poate. Cu fiscu, cu semnăturile, contractele, etc.

***

El ține 3 contabilități sub masă. Una e puțin.

***

El nu știe ce înseamnă delegarea responsabilităților. În primul rând pentru că responsabil e doar el, restul sunt niște lipitori. În al doilea rând, el pur și simplu n-a reușit încă să citească prin cărți ce înseamna asta.

***

El ia decizii spontane, radicale, îi pune pe toți pe fugă și se distrează…. Megamind ditamai

***

El o să supraviețuiască pe piață. În jurul lui toți șefii made in Moldova au acelați univers de cunoștințe și la toți planetele se învârt în jurul creierelor lor. Ambițioșii care vor crește ierarhic în companie își vor deschide și ei firme și o să preia tehnica de management învățată de la primu șef.

***

Un șef de Moldova, vede graficele invers. Se pare că…

infografic

Lasă un comentariu

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 6, 2014 de în Blog, pentru ca NU şi etichetată , , , , , .