Tanchiștii invizibili

Lansari de carte cu parfum de femeie

Eu nu prea sunt dusa pe la lansari de carti, cele cateva evenimente la care am fost erau incarcate de un fel de caraghios poetico-melancolic si m-au convins din plin sa stau data viitoare acasa. Vorbitorii, de obicei poeti sau scriitori, tin neaparat sa evoce merite exagerate, vorbesc cu incarcatura neologistica, verbe bombastice, ai impresia ca de sub tipar a iesit un bestseller international, proaspat mentionat in “The New York Times”. La lansarile noastre de carte vine foarte putina presa, daca nu chiar niciuna. Si asa cum cei care tin stindardul informatiei in fata nu au treaba cu lansarile de carte, lumea nu poate afla de nicaieri despre noutatile editoriale din Moldova. Noroc de facebook si wall incarcat cu share-uri , noroc ca poti da “accept” la evenimente (la care  nu te duci) si poti sa fii “friend” cu vedete, scriitori si jumatate de cosmos.

Pai iata de pe wall am aflat si eu de  doua lansari feminine ale lunii decembrie. Dar nici presa nu a dormit, de data asta am citit pe mai multe platforme de stiri interviuri cu cele doua femei care lanseaza saptamana asta carti. E o coincidenta simpatica faptul ca  doua moldovence, plecate si stabilite cu traiul in alte tari, s-au apucat de scris, iar acum scot de sub tipar niste carti, aici in Moldova.

Tatiana Tibuleac scoate de sub tipar “Fabule Moderne”. Eu am prins pe www.stiripozitive.md vreo doua fabule dementiale, la una cu final superb chiar am bocit. De dragul acelei fabule ma duc sa-mi iau o carte cu autograf.

Tatiana_Tibuleac_carte

Iar peste doua zile, Lilia Calancea lanseaza romanul “Regina Noptii”. Lilea bloguieste frumos pe https://blogdevineri.wordpress.com/. Multi ani in urma, citind un fragment dintr-o carte pe care o recomanda ea pe blog, am ramas indragostita definitiv si irevocabil de o scriitoare minunata, ale carei carti le acum, pe toate, in biblioteca. Am un feeling ca Lilia scrie la fel de frumos ca scriitoarea noastra comun de draga, asa ca nu pot rata evenimentul ei.

Lilia_Calancea_carte

In secunda asta, mi-am imaginat cum sta un rand kilometric la cumparat cartile basarabencelor, ca la fiecare editie Harry Potter de J. K. Rowling. Nu cred ca am imaginatie bolnava, doar visatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la decembrie 9, 2014 de în Blog şi etichetată , , , , , , .
%d blogeri au apreciat: