Tanchiștii invizibili

Juramantul lui HIPPOCRATES pe intelesul tuturor

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. Cu mult timp in urma a trait un om cu numele Hippocrates din Cos (n. cca. 430 i.Hr. – d. cca. 370 i.Hr). A fost cel mai vestit medic al Greciei antice si este considerat parintele medicinii moderne. A trait intr-o perioada de turnura pentru arta medicala, atunci cand medicina devine o stiinta ce trebuie sa fie sustinuta cu logica si teorie, si nu o arta misitca de lupta cu demonii.
Marea majoritate a populatiei il cunoaste pentru juramantul ce i se atribuie – Juramantul lui Hippocrates. Juramant prestat si in zilele noastre, in multe universitati, de catre absolventii facultatilor de medicina. Aproape toti au auzit de acest juramant si aproape toti considera ca medicul ce a dat acest juramant este obligat sa ii ajute pe toti.
Dar cati oameni (in afara de medici) au citit acest juramant?
Cine din cei care mentioneaza acest juramant au atras atentia la ultimul punct al acestuia? Si anume: „Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!”.
Acest ultim punct e de fapt un fel de legamant intre medici si societate. Astfel, pentru ca societatea sa beneficieze de serviciile medicale pe care considera ca le merita, aceasta trebuie sa mai si ofere ceva medicilor in schimb, elementar o viata decenta.
Or,ceea ce avem astazi in acest domeniu, se potriveste de minune proverbului: „Ceea ce vei semana, aceea vei si culege!”.
In mentalitea moldoveanului, din nu se stie ce motive obscure, sta intiparit mesajul: „doctorul este obligat sa ma ajute”. In general in societatea noastra sta intiparit un mesaj aberant: „toti in jur sunt obliigati sa faca ceva, toti in afara de mine”. Si nu incercati sa ma convigeti ca nu e asa, incercati sa scoateti vecinii din bloc la maturat in fata propriilor usi si in ascensoare, dupa care mai discutam.

Toti, cui nu ii este lene, deschid usa doctorului cu piciorul si vor: ba o „indreptare”, ba „un medicament compensat”, ba „o consultatie”; pentru ca doctorul e obligat.

Presa noastra iubeste articole de scandal, si indiferent cat adevar e intr-o stire sau alta important e sa isterizam lumea, sa dam pe post o senzatie, sa facem audienta. Aceasta goana dupa senzatii, a dus la aceea ca medicii sunt perceputi in viata noastra foarte negativ.Uneori chiar ti se induce parera ca cea mai mare coruptie e in medicina, iar medicii nu lecuiesc dar te jupoaie de bani. Iata un exemplu din presa de investigatii: “… in pofida studiilor care arata ca in medicina coruptia a atins cote foarte mari, organele de drept au putine dosare de coruptie, iar in penitenciarele din republica, in prezent, nu exista nici un medic, care sa ispaseasca pedeapsa pentru infractiuni de coruptie.” (www.investigatii.md)
Sa fie oare asta adevarul?
Daca medicii sunt atit de haini si de incompetenti, de ce coridoarele policlinicilor sunt pline de oameni cu treaba si fara treaba?
De ce, ca sa ajungi la o consultatie la un specialist, trebuie sa te programezi cu o luna sau doua inainte? Si de ce sa te mai programezi, daca tot te duci la un om care vrea doar sa te jupoaie?
De ce ne adresam la medici, atunci cind ne e rau, daca o zi in urma, la tv, ii faceam cu ou si cu otet?
De ce sute de medici din Moldova „incompetenti si corupti” ajung cetateni stimati si iubiti in Romania, Germania, Africa, Canada, SUA, Israel, etc.?

O fi si medici incompetenti, nu neg, dar e o crima sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Sunt si foarte multi medici care salveaza vieti chiar si in conditiile mizerabile in care lucreaza. De ce acesti oameni nu apar in presa? De ce vedem doar raul?

Un medic isi petrece 10 – 11 ani din viata invatand penru a putea ajuta oamenii, si la finisarea studiilor, statul nostru generos ii ofera un salariu de baza de 1800 de lei. (Detalii despre salariile medicilor puteti citi in Adevarul) Asta in timp ce oameni fara studii si fara experienta de lucru nu sunt dispusi sa lucreze cu un salariu mai mic de 4000 – 5000 de lei. Vi se pare normal?
Haideti sa ne imaginam ce medici am avea noi daca ei ar trai numai din acest salariu.
Niste oameni subnitriti, care ar fi prea obositi si chinuiti, ca sa le mai pese de durerile noastre. Astfel multi dintre ei isi cauta surse de venit alternative (nu luand mita) cum vrea cineva sa ne faca sa credem, ci luandu-si al doilea post de munca. Cineva se mai angajeaza la spitale si policlinici private. Cineva ia ore duble. Cineva incepe sa faca masaj. Cineva lasa medicina si se angajeaza in firmele farmaceutice. Iar multi medici exceptionali si unici pleaca din Moldova in cautarea unei vieti mai bune (www.evz.md).
In tara e o lipsa acuta de medici (si nu numai in sate, cum incearca sa ne convinga ministrii, ci si in capitala). Numarul pacientilor, ce ii revin unui medic, creste in fiecare an iar salariile si conditiile de lucru raman aceleasi, sau uneori chiar se deterioreaza. In rezultat calitatea serviiciilor are de suferit.
Un medic obosit e un medic care poate face geseli. Un medic care nu stie cu ce o sa isi hraneasca copilul seara, poate face greseli. Un medic care este batjocorit dupa zece ani de studii de tot felul de „destepti” care au auzit de juramantul lui Hippocrate este un medic care poate face greseli. Noua, celor care apelam la serviciile lor, si care avem nevoie de servicii eficiente, nu ne pasa de medici. Atunci, cu ce drept cerem, ca lor sa le pese de noi?
Si totusi, chiar si in tara noastra, chiar si in conditiile in care lucreaza, chiar si cu salariile pe care le au, sunt medici exceptionali, medici care salveaza zilnic vieti omenesti, ne usureaza durerile, ne ajuta sa trecem cu bine de boli, sa nastem si sa ne nastem, sa crestem, sa traim. Acesti oameni sunt niste eroi, doar ca noi preferam sa ii ignoram.

Spuneti-mi va rog, din sutele de ordine ale republicii, care se dau in dreapta si in stinga, cate au fost date unor medici pentru munca lor de zi cu zi? Cati medici au fost numiti cetateni de onoare ai oraselor noastre? Cati medici sunt pomeniti de bine in presa noastra? Nu cred ca medicii tanjesc dupa aceste tinichele si onoruri dar noi ca societate ce facem pentru a-i cinsti?

Atat Ministerul Sanatatii cat si CNAM recunosc ca salariile medicilor sunt mici si ca avem un neajuns acut de cadre medicale: „Sistemul de sanatate in ansamblu, ca sector public, nu va face pasi radicali in sensul mentinerii lucratorilor, daca nu se vor face schimbari. In scurt timp, lucratorii medicali vor deveni ca un bot de aur, pe care toti ar vrea sa-l aiba cat mai aproape de domiciliul lor”, mai spune directorul CNAM.
„Multi emigreaza fiindca nu avem conditii de munca si salarii atractive.”, declara Mihai Ciobanu, viceministrul sanatatii.(www.evz.md)

Chiar daca recunosc ca salariile si conditiile in sectorul medical sunt mizere, reprezentantii CNAM si al ministerului se intrec in declaratii ofensatoare la adresa medicilor. „… Sa o spunem pe sleau: coruptia din sistemul de sanatate este o problema. Pacientii cand pleaca la spital platesc infirmierelor, medicilor in buzunar anumite plati, iar aceste plati sunt efectuate de 93% din numarul total de pacienti. Acest lucru este o crima la adresa reformei initiate in domeniul de sanatate si o discreditare a tuturor lucrurilor care se fac in domeniu”, a spus Mihai Buga directorul CNAM. (www.evz.md)
Si acest lucru il spune omul care primeste lunar mai mult de 17 000 de lei (Adevarul: Topul celor mai mari salarii in companiile de stat), unor medici care primesc 2000-3000 de lei pe luna? Iar uneori si pe acesti bani pot sa nu ii primeasca daca cei de la CNAM nu le valideaza inscrierele din cartelele bolnavului. Apropo de cartele, cand sa ne lecuiasca medicii daca ei la o consultatie au de scris zeci de paginin in cartelele medicale?

Ar fi ilara daca nu ar fi tragica declaratia ”crima la adresa reformei initiate in domeniul de sanatate si o discreditare a tuturor lucrurilor care se fac in domeniu”
Despre care reforme merge vorba? Care lucruri marete? Ce s-a schimbat in viata medicilor?
Ah da:
Se reorganizeaza spitalele, in rezultat se reduc locurile care si asa sunt putine, si se mai reduc si cadre medicale de care si asa ducem o lipsa acuta. De un interes major sunt spitalele si institutiile medicale din centru (ca e mai scump pamantul pe care sunt amplasate): scandalul de la toma ciorba (Publika: Reorganizarea spitalului de boli infectioase Toma Ciorba), sau vedeti ce se intampla la maternitatea nr 2 din capitala (Ziarul de Garda: CSJ vs CMC – Cine ia parcul maternitatii)
Se mareste de doua ori salalriul celor de la agentia medicamentului, asta in conditiile in care unele medicamente in Moldova sunt cu 300-400 de lei mai scumpe decat in Romania sau Ucraina.
Se reduc soferii din institutiile medicale. (Adevarul: Medicii de familie nevoitisa invetesa sofeze)
Se scumpesc politele medicale.
Se infiinteaza un colegiu al medicilor care va decide care medic e bun si care e rau, iar pentru aceasta medicii vor mai trebui sa achite o cotizatie din salariul si asa mizer pe care il au.
Se cheltuie banii contribuabililor pe campanii publicitare inutile gen „Cu fiecare lucrator medical acasa, Moldova e mai sanatoasa!”.
In acelasi timp cazurile de malpraxis sunt ingropate si utate (pentru ca daca e sa vorbim de coruptie aceasta e la ea acasa in procuratura si ministere).
Si alte reforme la fel de „eficiente”.
In medicina nu se schimba absolut nimic spre bine. Si deoarece tineretul emigreaza, iar unii medici mai in varsta parasesc sistemul din motive de sanatate, lucrurile devin chiar sumbre. Daca nu se fac pasi urgenti de imbunatatire a conditiilor de lucru si remunerare a medicilor, nu vor mai fi medici pe care sa ii invinuim de coruptie. Si nu vor mai fi medici, carora sa le dam chiar si mii de euro, ca sa ii salveze pe cei pe care ii iubim. Institutiile medicale vor fi surde si doar strigatele de durere ale bolnavilor vor fi auzite intre peretii acestora.

Intr-un domeniu va fi totusi stabilitate: un Ministru al Sanatatii cu viceministri, un sef al CNAM, un sef la Agentia Medicamentului (numiti pe criterii politice) care ne vor povesti ce reforme frumoase fac ei pentru noi, si cum noi suntem niste oameni prea marunti ca sa intelegem cat de tare ei tin la sanatatea noastra. Stabil vom plati si impozitele pentru medicina, pentru ca trebuie sa mentinem nivelul de viata cu care sunt deprinsi „dragii” nostri functionari si sefi de agentii.

E trist, dar o facem cu mana noastra.

Reclame

3 comentarii la “Juramantul lui HIPPOCRATES pe intelesul tuturor

 1. VICTOR
  martie 23, 2018

  Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu.
  Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu.
  Acuzat de omor
  -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu. Cazurile sociale nu prezentau interes pentru Spitalul TBC. -Medicul Lupu a refuzat sa efectueze controale pacientilor considerati cazuri sociale. Spunea ca oricum mor si ce conteaza un tigan in minus. Aceste cazuri mi se repartizau mie. Am fost nevoit sa apelez la colegii de alte specialiatti pentru a transfera acesti bolnavi la alte unitati spitalicesti pentru a primi tratament-, spune medicul concediat.
  Morga in salon

  O alta problema strigatoare la cer, afirma medicul Leoveanu, se refera la cazurile terminale sau la pacientii decedati care nu aveau acte de identitate. -Cadavrele era tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp de mai multe zile. Am vazut cu groaza cum un om slab ca batul se umfla ca un balon. Ca sa nu mai vorbim de miros si de focarul de infectie-.
  Personalul, redus la tacere
  Medicul spune ca intreg personalul este terorizat. -Toata lumea tace, desi multi stiu ce se intampla. Angajatii au fost obligati sa plateasca din banii lor costul examenului periodic. Proviziile de iarna ale medicului Lupu erau facute de bucataresele spitalului. De multe ori a luat muncitorii de la spital ca sa-i construiasca lui casa. Isi crestea porcii cu resturile de alimente de la spital. Prin tot spitalul se plimbau caini. Am fost la un pas sa iau paduchi. Spitalul a primit o amenda substantiala de la Sanepid, bani care au fost imputati personalului. Fiecarui angajat i s-au retinut din salariu 150.000 – 200.000 de lei-, a mai spus medicul.
  Externari preferentiale
  Spitalul din Sanpetru nu mai are de doi ani o ambulanta proprie. -Bolnavii isi duceau analizele cu masina personala. Si externarile se faceau preferenaial. Daca un bolnav era descoperit in stare de ebrietate, trebuia sa-l externezi. Mergeau apoi la medicul Lupu in dispensar, dadeau ceva si erau din nou internati. Medicul Lupu a efectuat mai multe garzi decat este legal. I-a obligat pe unii dintre colegi sa i le cedeze. Astfel putea lua doua salarii, desi incalca legea-, a mai spus medicul.
  Frig in saloane

  Desi exista o dispozitie de la Casa de Asigurari de Sanatate, bolnavii au fost lasati sa tremure de frig. -CNAS a dispus furnizarea de caldura de la inceputul lunii noiembrie, dar centrala termica a spitalului a fost pornita abia in 15 noiembrie, cu regim redus peste noapte. Bolnavii au inceput sa se planga, deoarece tuberculosii au mare nevoie de caldura. Cand am fost de garda, am cerut fochistului sa porneasca centrala pentru ca in saloane erau doar 17 grade-, povesteste medicul. Conducerea nu a facut nimic. Conducerea spitalului nu a luat nici o masura de remediere a problemelor. -L-am informat pe directorul Ciobanu, dar stia care este situatia. Mi-a spus ca asa este omul, nu are ce face. Apoi mi-a prezentat actul de concediere si mi-a spus ca de la 1 martie nu mai lucrez acolo-, afirma dr. Leoveanu.
  Scuze prin acuze
  Dr. Gheorghe Lupu spune ca intreaga poveste este o razbunare a dr. Leoveanu. -Din cauza lui am primit amenda de la DSP. A facut o sesizare si au venit in control chiar cand s-a terminat micul dejun si mesele nu erau inca sterse. Este adevarat ca amenda a fost platita din banii celor vinovati pentru asta-, a declarat ieri dr. Lupu.

  In privinta camerei mortuare, Dr. Lupu spune ca aceasta este dezinfectata dupa ce cadavrele sunt ridicate. Cat despre porcii despre care vorbea dr. Leoveanu, seful sectiei spune ca acestia sunt ai unor angajati care locuiesc in fostele cladiri ale spitalului. -Oamenii si-au facut gospodarie si isi mai cresc animale-, a explicat dr. Lupu.

  7 COMENTARII
  1. adela 21:14, 29 octombrie 2017 at
  nu am cuvinte sa descriu ce am simtit vizavi de acest nemernic ,in 2015 la stejaris a murit un om datorita incapacitatii acestui nemernic, eu m-am dus disperata la el i-am dat bani ,dar nu a facut absolut nimic,am vorbit cu bolnavii din salon si asa am aflat ca are tarif ,sunt revoltata ,dar acest criminal in halat alb inca profeseaza .colegiul medicilor ce rol are ???? mi-aș dori din suflet ca toti cei care sau intersectat cu acest zis doctor să scrie,să încercăm să luăm atitudine.
  o CORNEL 10:35, 30 octombrie 2017 at
  Este adevarat,perfect adevarat.Din Sanpetru LUPUL OILOR A AJUNS LA STEJERIS iar LEOVEANU IN SOMAJ.Era tupeist si spunea de la obraz”totul costa”
  2. Adela 12:55, 30 octombrie 2017 at
  Bună ziua doamna, îl cunosc foarte bine pe doctorul Leoveanu, nu pot să vă spun prea multe, dar ceea ce vreau să știți este că e bine, chiar foarte bine.
  3. NICU STOIAN 13:12, 31 octombrie 2017 at
  Da stiu episodul cand doctorul Leoveanu a fost dat afara si a doua zi LUPU SI ANGELA au venit foarte devreme pe sectie si ne-au avertizat ca vine in inspectie MINISTRA BARTOS datorita lui LEOVEANU si sa ii multumim lui.A spus daca suflati ceva zburati cu totii din spital si va las sa muriti ca pe niste caini.Avea un ton rusofon si metalic.Era turbat si nervos.Toata lumea tremura si el il calomnia pe Dr.Leoveanu.Amenda sanepidului era pentru cheful lui de aniversare si nu pentru curatenie.Tinuse o masa in”sala coloanelor”,iar noi am fost invoiti in sat sa nu fim prezenti.El l-a omorat si pe Cornel Florescu un gropar care nu avea de unde cotiza si nu i-a scos apa din plamani.Intr-o zi i-a spus se gaseste cine sa te ingroape si pe tine.Leo era turbat cand ne vedea beti.Nu tolera chestia asta.A luat in vara lui 2000 un bidon de cola,era foarte cald si am mers la dansul la cabinet.S-a incruntat si mi-a spus acum iesi afara.A venit cu bidonul in salon.A pus la toti din salon cola si a tinut de un pahar si pentru dansul,a baut aceasta cantitate din sticla de fata cu noi fara teama ca „sunt microbi”.Cand a iesit din salon a spus”e ultima data cand faceti asta.Eu nu sunt Dr.Lupu”Lupu facea conservele de iarna cu fetele de la bucatarie,iar fructele din livada erau numai pentru el la fel ca si ajutoarele care veneau pentru spital.Erau garzi in care nici nu urca pe sectie.Am muncit cu bolnavii mai zdraveni toata vara la casa lui din Sanpetru.Avea mare pica pe Leoveanu.Singura asistenta care era ok cu domnul Dr.Leoveanu era GABI BOTA si fetele de la bucatarie.
  4. FLORIN 18:36, 13 decembrie 2017 at
  Perspectiva etichetării reprezintă o schemă legitimă de analiză a proceselor sociale,colegiale si deontologice medicale care influenţează experienţa educaţională şi contribuţiile unor asemenea procese la succes sau eşec în formarea colegilor mai tineri,mai ales a viitorilor medici,,plasând cauzalitatea ultimă a succesului sau insuccesului nu în afara şcolii,facultatii si bunei cresteri ci examinând ceea ce se petrece în interiorul unei colectivitati din lumea medicala. Teoria etichetării atrage atenţia, de exemplu, asupra variatelor mecanisme evaluative (atât formale, cât şi informale) ce operează în şcoală, asupra modurilor în care şcolile alimentează şi sprijină asemenea mecanisme, asupra felului în care reacţionează studentii medicinisti, care sunt rezultatele în ceea ce priveşte interacţiunea interpersonală bazată pe modul în care aceste mecanisme 1-au evaluat pe fiecare dintre studenti şi cum. În timp, consecinţele faptului de a avea o anumită etichetă evaluativă influenţează opţiunile oferite unui doctor DICTATOR,INUMAN,PUS PE CAPATUIALA SI JAF.DE UNDE AI AVUT BANII GREI PENTRU CONACUL DIN SANPETRU.VA VENI O ZI CAND VEI PLATII NEMERNICIILE FACUTE DOCTORE LUPU GHEORGE TUDOR.
  5. FLORIN 19:12, 13 decembrie 2017 at
  Omul este un izvor de gânduri, de trăiri şi de sentimenteDE DURERE SI BOALA UNEORI NECRUTATOARE SI TERMINALA.. Nimeni nu a încercat să numere câte sentimente există în sufletul unui om in pragul mortii pentru că acestea nu se pot număra, căuta sau accesa, deoarece nimeni şi nimic nu au dreptul să le distrugă, umilească, mutileze şi şă-şi bată joc de ele.Doctorul LUPU GHEORGHE TUDOR,un venetic fara inima,si-a umilit colegul mai tanar si si-a calcat sfantul juramant a lui HIPOCRATE CARE POATE NU SE DEPUNE IN BASARABIA.
  Nimeni nu are dreptul să se joace cu ele, cu vorbele şi cu tot ce ar distruge acest izvor curat… ”sentimentul sufletesc”, mai ales când este al aproapelui tău, deoarece acestea sunt lucruri care dor şi dor foarte tare, iar cicatricile rămase sunt ireparabile; pentru totdeauna, lasă sechele şi traume. Distrugerea sentimentală a unui om, a celui drag şi apropiat este aidoma unei ”condamnări la moarte”, o condamnare înceată, dar foarte sigură, iar esenţa vieţii ar fi liniştea şi împlinirea sufletească.
  OARE ACEST DOCTOR LUPU CU UNTERIBIL CONAC AVEA SUFLET?
  6. UN GRUP DE FOSTI BOLNAVI CARE MAI TRAIM 14:15, 19 decembrie 2017 at
  Se cade sa spunem LA MULTI ANI DOMNULUI DOCTOR LEOVEANU T.IONUT HORIA!Lui Lupisor ce sa ii putem ura:un alt si nou conac,garzi sau zgarzi suficient de multe,o armata de slugi care sa aiba grija de VILA-CONAC,baietii in posturi cheie cu bani multi,spalati sa nu se infesteze de TBC,ajutoare daca mai vine prin tara Domnul Valentin,gratare pe Lempes!Ne cerem scuze dragul si iubitul nostru Domn Doctor IONUT HORIA T.LEOVEANU ca am fost atat de rezervati si saraci in urari dar domnia dumneavoastra oricum erati doctorul saracilor si erati multumit si asa……Principalul LUCRU ESTE SA NE FITI SANATOS SI MAI URCATI PRIN STEJERIS SI/SAU SANPETRU caci vorba ceea romaneasca”nu mor caii cand vor cainii”,inca suntem suficienti care sa va aparam!Cu drag sa va bucurati de viata,de ziua de maine si sa ramaneti acelasi om milos,ajutator,saritor si sufletist.Va meritati meseria aleasa si nu mai plecati urechea la ce spun tot felul de fraieri si cozi de topor(slugi,slujitori,vistiernici si alte specimene obisnuiti sa pupe dosul dar nu al mainii…..)

 2. DR.LEOVEANU T.IONUT HORIA
  aprilie 18, 2018

  REVEDERE 20 DE ANI ABSOLVIRE MEDICINA
  Anul acesta aniversam 20 ani de la absolvirea Facultatii de Medicina generala „Vasile Goldis „Arad Promotia 1998 Am bucuria si placerea sa va anunt revederea noastra care va avea loc la Arad in data de vineri 21 septembrie 2018.(in timp util va vom anunta programul si ora revederii) Persoane de contact: 1-Dr.Leoveanu T.Ionut Horia 0740065182 2-Dr.Constantin Alexandru 0723539201 3-Dr.Cojocea Florentina 0722458640 4-Dr.Carmen Ferche 0771594676 5-Dr.Raluca Gherasim 0744843785

  • VICTOR
   mai 30, 2018

   EMISIUNEA LEGATA DE SPITALUL SANPETRU BRASOV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 24, 2015 de în Blog şi etichetată , , .
%d blogeri au apreciat asta: