Tanchiștii invizibili

Despre

Acest blog s-a dorit a fi unul anonim pentru toti cei din afara tancului. Dar asa cum socoteala din tanc nu se potriveste cu cea din strada, identitatea tanchistilor a fost divulgata si unora din afara vehiculului nostru cu teava si senile.

In caz ca nu sunteti rude, prieteni, amanti cu vreunul din tanchisti si nu banuiti cine sunt acesti invizibili, iata adevarul:

Sfarma Taste  – este un tanchist vajnic, principalul vinovat al acestui blog. Traieste prin strainataturi, dar are radacini adanci basarabene. Merge cu tancul cel putin o data la 6 saptamani.  Unii tanchisti cred ca Sfarma scrie intr-atat de argumentat si atat de liric, incat stau intimidati si rusinati de prezentul si viitorul lor de blogeri pentru multe zile inainte.

Este pasionat de lucruri pacatoase ca: adevarul istoric, legi si norme, strazi pietonale, literatura buna, si prieteni adevarati.

Kaputo Gabjila –  legenda spune despre el ca acest nume de “tanchistul invizibil”, a aparut pe forumuri prin 2005-2006 din cauza lui. Ulterior acest nume s-a folosit in colinde si urari, prietenii nu l-au lasat uitat, iar cind s-a pus in discutie jurnalul de blog, brainstormingul tanchistilor nu l-a putut evita in niciun chip.

Kaputo este intruchiparea impartialitatii. Daca vrei sa stii ce parere are despre un subiect, va trebui sa deduci singur din argumentarile complexe ale lui Kaputo, inclinate si spre “pro” si spre “contra”. Este un prieten fidel, care suna sa intrebe de sanatate cand te astepti mai putin. In pozele de grup este cu un cap mai sus ca ceilalti, pentru ca l-a facut mama un dac inalt si falnic.

Ii place tara lui. O calatoreste pe 2 roti, dar si pe 4, cand  are benzina. Duce o viata corecta, cu ascultare de Dumnezeu si in respect fata de aproapele sau.

Stramba Mouse – este omul cifrelor. De el nu poti ascunde veniturile si gaurile negre ale contabilitatii. Niciun prieten n-a scapat fara a fi intrebat de taxele pe care le plateste, asigurarile si alte chestii din nebuloasa cifrelor. Stramba Mouse are spete late, care te pot ajuta la orice nevoie. Cateodata il paraseste muza, dar vointa nu, asa ca noi suntem siguri ca lucrurile merg in directia care trebuie cand Stramba Mouse este in tanc.

Programila – nu este programator, desi se comporta ca unul. E destept, dar face ca mai toti studentii destepti inainte de examen: “nu stiu nimic, nu pot nimic, am sa dau pe 5”. Pana la urma ia 10.  E si el vinovat de blogul asta, pentru ca e cel mai aproape de ale programarii si a fost rugat de ceilalti tanchisti sa desifreze lumea misterioasa a crearii blogului.

Ii plac cartile SF, cu vampiri si dragoni. V-am spus ca se comporta ca un programator. Mai tot timpul vrea sa fie lasat in pace. Citeste toate stirile, uraste toti politicienii si-l doare inima pentru tara asta napastuita de toti prostii. In fond, e un dragutz.

Tanchilistul – este cel mai aproape de un viitor de milionar. Prietenii abia asteapta clipa cand vor putea “profita” de pe urma lui. Are niste pasiuni care nu se prea lipesc realitatii din Moldova. Cica “energie regenerabila”, “eoliene”, “filosofie”, “fizica nucleara”. Daca despre unii poti sa-ti faci inchipuire dupa vorba, port si ceea ce citesc, despre el ce-ai spune stiind ca este fan  “Эхо Москвы”?

Si totusi, fara el petrecerile din tanc parca nu mai sunt petreceri. El este Sare si Piperul sarbatorilor pe care le organizam constant in Tancul nostru invizibil. Tanchist holtei apropo.

Misstantareni – este suparat pe toti tanchistii din Tancul Invizibil, care volens-nolens au deconspirat anonimatul blogului. N-o sa recunoasca niciodata ca  are vreo legatura cu acest blog si spera ca nimeni n-o sa-si dea seama dupa postarile pe care le face, daca este femeie sau barbat.

Lucreaza intr-un domeniu extrem de creativ. Acolo unde tre sa spui minciuni ca realitatea sa fie mai frumoasa si clientul sa cumpere tot rahatu.

E pasionat de romanele cu iz istoric, de filmele istorice, de calupurile publicitare, editiile Miss World, Olimpiadele si vreo 2 seriale ciudatele, cu ratinguri sub nivelul acceptabil.

 * * *

Acest blog se doreste a fi citit de oameni cu diferite stiluri de viata, pasiuni si motivatii de a trai frumos. Urmarim cu sufletul la gura toate statisticile blogului nostru care ne arata ca avem mai mult de 1 vizualizare per articol. Inebunim de bucurie cand primim si comentarii. Cu fiecare incercare noua, speram sa batem cite un record de accesari. Dar, cel mai important, e ca ne place ceea ce facem. Ne place sa ne plimbam cu tancu’, sa petrecem timpul impreuna si sa mai punem tara la cale.

9 comentarii la “Despre

  1. Macari
    iunie 3, 2013

    Am citit cateva articole, si chiar imi place de voi!

  2. tanchistii
    iunie 3, 2013

    Multumim! Speram sa va placa si articolele ce vor urma. 🙂

  3. Adrian
    martie 15, 2014

    Descoperit prin recomandare acum cateva sute de secunde in urma.
    Va multumesc tuturor pentru minunatele texte!

    • tanchistii
      martie 17, 2014

      Multumim, speram sa gasiti la fel de interesante si aritcolele ce vor urma.

  4. Diana
    aprilie 2, 2014

    foarte interesant blog. daca a-ti mai traduce articolele in engleza – a-ti largi considerabil lectoratul

  5. tanshistii
    aprilie 4, 2014

    Diana, ne bucurăm mult că iți place ceea ce scriem! Nu ne-am gândit să publicăm în altă limbă, pentru că initial nu ne asteptam sa fim citiți de prea multa lume din afara tancului nostru (darămite din afara Republicii). Oricum, mulțumim pentru sugestie! Vom vedea ce putem face.

  6. Veronica
    septembrie 26, 2014

    Demult căutam un astfel de blog, si daca nu v-as fi găsit il făceam singura , dar după ce am citit descrierea am hotarit ca nu merita sa ma pun cu Sfarma Taste (hihi). V-am găsit intimplator si sunt foarte bucuroasa . Va promit sa fac share pe Facebook si sa spun la cunoscuții mei despre voi cu condiția sa aveți asa articole si mai departe . Va multumesc pentru efortul depus in informarea (dezinformatului) tineret moldav. Nu scriu mai mult, imi las timp pentru a citi si articole mai vechi de a voastre . Va pup !

    • misstantareni
      octombrie 8, 2014

      Multumim Veronica de apreciere. Ne bucuram ca ti-au placut articolele de pe blog. Suntem mai multi autori si toti scriem diferit. Ne vom bucura daca ne vei scrie parerile tale la postarile noastre. Cu drag, miss tantareni

  7. Alex
    septembrie 4, 2015

    Buna ziua ! Ma bucur ca am gasit acest blog. Visul meu este sa devin tanchist. Sunt elev deocamdata. Eram curios care sunt criteriile pentru a deveni tanchist. Va multumesc anticipat !

Lasă un comentariu